Zonnepanelen reinigen

Wie zonnepanelen heeft, wil natuurlijk een maximaal rendement behalen. Net als andere onderdelen van uw woning, raken ook uw zonnepanelen vervuild. Laat daarom periodiek uw zonnepanelen reinigen en zorg voor optimale prestaties. Schoonmaakbedrijf Enka kan alle soorten zonnepanelen reinigen op alle panden en daken. Voor een maximale opbrengst zijn de panelen vaak gemonteerd op plekken waar zij vrij zonlicht kunnen opnemen. Helaas zijn dit doorgaans geen eenvoudig te bereiken plekken. Voor ons wel.

Zonnepanelen reinigen voorkomt een mindere werken

Moderne zonnepanelen worden vaak geleverd met apps die u precies kunnen tonen hoeveel energie er wordt opgewekt. Merkt u na verloop van tijd dat het rendement daalt, dan zijn hoogstwaarschijnlijk uw zonnepanelen vervuild en kunt u uw zonnepanelen schoonmaken. Dit kunt of wilt u niet zelf doen en daarom kunt u tegen scherpe kosten onze hulp inschakelen. Zonnepanelen verzamelen stof en raken vervuild door neerslag en omgevingsvervuiling. Onderhoud aan zonnepanelen is daarom noodzakelijk om de best mogelijke prestaties te kunnen garanderen. Uw zonnepanelen wassen is voor u niet te doen, maar voor ons een routineklus. Wij helpen u hier graag mee. U hebt natuurlijk behoorlijk geïnvesteerd in uw panelen, daarom garanderen wij u dat zij bij ons in goede handen zijn. Wij zorgen voor een volledige schoonmaak, maar gaan daarbij natuurlijk wel uiterst secuur te werk om uw dure panelen niet te beschadigen.

Ook voor bedrijven

Het zijn tegenwoordig natuurlijk niet alleen woningen, maar ook bedrijven die zonnepanelen op het dak hebben staan. Bij bedrijven zijn deze vaak nog lastiger te bereiken en dat maakt zonnepanelen reinigen bij kantoor- en bedrijfspanden tot een specialistische klus. Wij kunnen ook deze zonnepanelen schoonmaken. Zonnepanelen wassen zorgt niet alleen voor een hoger rendement, maar zoals bij alles geldt dat onderhoud van zonnepanelen ook zorgt voor een langere levensduur en het voorkomen van mankementen en defecten.

Vraag direct een offerte aan

Bent u benieuwd hoe voordelig wij uw zonnepanelen reinigen? Neem dan direct contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan. Ons schoonmaakbedrijf is werkzaam in de regio’s Ede, Wageningen, Bennekom, Lunteren, Veenendaal, Otterlo en Rhenen.